DELACOUR podcast

 

podcastsidegrafik

DELACOUR producerer to serier af gratis podcasts med indsigt og viden direkte til øregangen:

Lyt til erhvervsadvokaten
Til dig der har travlt, men gerne vil blive klogere på farten. Sammen med vores dygtige jurister dykker vi ned i en bred vifte af emner, der er relevante for både små og store erhvervsvirksomheder. Vores eksperter fortæller om alt fra HR-jura og persondata, til markedsføring og jura for iværksættere. Ny viden på under et kvarter.

Paragrafrytterne
En podcast fra jurastuderende til jurastuderende. Vores egne stud.jur.’er giver et indblik i deres hverdag hos DELACOUR, deres arbejdsopgaver og balancen til studielivet. Samtidig udfordrer vi nogle af de fordomme, der florerer om advokatbranchen. Få et ærligt indtryk af stud.jur.-jobbet hos et af Danmarks større advokathuse.

Du kan vælge imellem de forskellige episoder herunder, eller downloade vores podcasts direkete i din foretrukne podcast-app, fx iTunes. Og hvis du kan lide hvad du hører, så send det gerne videre. 

p1-ikon  Den nye markedsførings-lov > Hvornår er det lovligt, at sende e-mails ud med markedsføring? Hvad er reglerne for brug af influencers, som fx bloggere? Hvad omfatter spam-forbuddet? Bliv klogere på den nye markedsføringslov.
p1-ikon

Opsigelse af sygemeldte medarbejdere >

Hvordan er det nu med løn under sygdom? Kan arbejdsgiveren få refusion og hvad er reglerne for dokumentation under sygdomsperioden? Hør mere om muligheder og faldgruber ved opsigelse af sygemeldte medarbejdere.
p1-ikon Få styr på
juraen fra
starten >
Iværksættere har fuld fokus på at skabe omsætning i deres nye virksomhed. Men det kan være dyrt ikke at have styr på juraen fra starten.
p1-ikon

Faldgruber ved afskedigelse af medarbejdere >

Til trods for et fleksibelt dansk arbejdsmarked, er der løbende et stort antal virksomheder, som går galt i byen, når de skal afskedige medarbejdere - reglerne bliver mere og mere komplicerede.
p1-ikon Leasing
af bil >
Hvilken leasingmodel skal henholdsvis virksomheden og den private benytte - og hvad skal leasingudbydere være opmærksomme på, når de udarbejder deres koncept?
p1-ikon HR i den
digitale
tidsalder >
Må man google en kandidat inden ansættelsessamtalen? Må man registrere resultatet af en medarbejders personlighedstest? Den rivende digitale udvikling stiller nye krav til HR-funktionen.
p1-ikon  Persondata > Persondataloven er relevant for alle virksomheder, der behandler data om identificerbare personer. Det gælder IT, marketing, HR, kundehåndtering og meget mere. 
p1-ikon Konkurs og rekonstruktion af virksomheder > I de seneste år har vi oplevet nogle store konkurser, og desværre er der årligt flere tusinde danske virksomheder, der må lukke og slukke. Men ofte er der muligheder for at redde virksomheden, hvis man som ledelse reagerer på de første advarselssignaler.
p1-ikon Generationsskifte i familiedrevne virksomheder > Inden for de næste 5-10 år står cirka 23.000 virksomheder over for et generationsskifte. 
Et stort og et vigtigt skridt – men også et skridt, der indeholder en masse dilemmaer både økonomisk og følelsesmæssigt. 
p1-ikon Handelsaftaler  - Gode råd ved salg og køb af varer > Når man som virksomhed handler med andre virksomheder, er det vigtigt at sikre sig med klare handelsaftaler, især hvis man handler med udlandet. Lyt til, hvorfor handelsaftaler er så vigtige, hvordan skruer man nogle fornuftige handelsaftaler sammen og hvad gælder, hvis man ikke har indgået en specifik handelsaftale med sin udenlandske køber eller sælger?
p1-ikon Overvejelser ved etablering i udlandet > Når man som dansk virksomhed overvejer at etablere sig i udlandet, kræver det nøje planlægning. Det kræver også, at man forstår de kulturelle, kommercielle og juridiske forhold, der gælder i det land, man er på vej ind i. 
p1-ikon Hvilken selskabsform skal jeg vælge? > De, der ønsker at etablere egen virksomhed, er ofte i tvivl om, hvilken juridisk konstruktion eller hvilken selskabsform, der er mest optimal. Det sker også at igangværende virksomhedsledere efter nogle år, kommer i tvivl om, hvorvidt de har valgt den rette selskabsform. 
p1-ikon Få det optimale ud af din bestyrelse > Direktører i mindre og mellemstore virksomheder er ikke altid tilfredse med den måde deres bestyrelser fungerer på, viser undersøgelser. De oplever, at bestyrelsen fungerer mere som en kontrollerende funktion end en inspiration til virksomhedsudvikling.
p1-ikon Advisory Board, til sparring og inspiration > Er du lige startet op og mangler sparring til at komme videre eller mangler du mere inspiration til at lede din virksomhed end det, din bestyrelse kan bidrage med? Så kan et Advisory Board være det, der skal til.
p1-ikon Juridiske konsekvenser ved hackerangreb > Et hackerangreb kan have store økonomiske konsekvenser for virksomheder, der ikke har gjort tilstrækkeligt for at sikre sig mod angreb. For erstatning ved manglende juridisk afdækning af kontrakter og store bøder for brud på den kommende persondataforordning kan blive rigtig dyrt.
     
paragrafrytterne-ikon Balancen mellem studie- og arbejdsliv > Et hårdt studie, et krævende studiejob og tid nok til også at have et liv ved siden af.
Første afsnit af Paragrafrytterne handler om balance. For hvordan jonglerer man som jurastuderende mellem et krævende studie, et ansvarsfuldt studiejob og den dyrebare fritid?
paragrafrytterne-ikon Hverdagen i en finans- og inkassoafdeling >

Hvordan er hverdagen for en stud.jur. i en finans- og inkassoafdeling? Hvilke opgaver sidder man med, og hvor meget ansvar får man?

paragrafrytterne-ikon Værdien af at have et studiejob > Hvorfor skal du bruge tid på et studiejob, og hvilken betydning kan det have for dine fremtidige jobmuligheder? En stud.jur. og en advokatfuldmægtig fortæller.