Fra apps til hjemmestrik - tættere på iværksætterne

  Skrevet den 11.01.2018

DELACOUR deltager i Specialistrådgivningen i samarbejde med STARTVÆKST Aarhus, hvor vi rådgiver iværksættere.

Igen i år deltager DELACOUR i Specialistrådgivningen i samarbejde med STARTVÆKST Aarhus. Her kan iværksættere helt gratis stille spørgsmål til specialister inden for forskellige fagområder for at få afklaret virksomhedsmæssige udfordringer.

Advokat Claus Steen Hansen og advokatfuldmægtig Tine Vestergaard Olesen har begge deltaget i Specialistrådgivningen flere gange. Her rådgiver de om juridiske problemstillinger, og de er enige om, at de får meget ud af at være med:

Vi deltager bl.a. fordi det giver os muligheden for at komme tæt på nogle af de helt nystartede virksomheder”, forklarer Claus Steen Hansen. ”Man ved aldrig, om én af dem sidder med den næste store forretningsidé i ærmet, og så må de jo gerne have os i tankerne, når de en dag får brug for en advokat. Derudover får vi også et indtryk af, hvad der rører sig inden for innovation og markedstrends.

Det er også med til at give noget erfaring”, tilføjer Tine Vestergaard Olesen. ”Modsat de møder, vi har med kunder i huset til daglig, så kan vi ikke forberede os ret meget på møderne med iværksætterne. Vi ved ikke, hvem der kommer ind ad døren, og hvilke spørgsmål, de vil stille. Og deres forretningsideer spænder enormt bredt, så man bliver virkelig kastet ud i lidt af hvert.

Den brede vifte af spørgsmål kræver derfor, at man har lidt erfaring bag sig. Claus og Tine har mødt iværksættere, som barslede med ideer om alt fra fiske-apps til salg af hjemmestrik. Det er derfor ikke altid, at de som rådgivere kan svare på det specifikke spørgsmål, iværksætteren kommer med, men så har de viden og netværk, der gør, at de ved hvem, vedkommende kan kontakte i stedet.

Nogle gange er spørgsmålene helt konkrete og handler fx om patenter eller udformning af en ansættelseskontrakt. Andre gange er de mere diffuse, og her kan vi så stille dem nogle spørgsmål, som gør, at de får overvejet nogle relevante problemstillinger. Vi kan hjælpe dem med at sætte en retning på,” siger Tine.

Claus og Tine oplever, at interessen for rådgivningen er stor. De ser derfor frem til at stille op til Specialistrådgivningen igen til foråret, og håber på at møde nogle ildsjæle med gode forretningsplaner. Og skulle de komme med et godt råd til de iværksættere, der dukker op til rådgivningen, er det at komme forberedt:

Hvis man skal have mest muligt ud af rådgivningen, skal man have lagt en forretningsplan og gjort sig nogle grundige overvejelser omkring projektet”, siger Claus. ”Jo bedre forberedt personen er, jo hurtigere kan vi komme ind til kernen af deres problemstilling og få afklaret de vigtigste spørgsmål.

Du kan læse mere om Specialistrådgivningen og få information om forårets rådgivningsmøder her.