Lyden af succes: Merus Audio solgt til tyske Infineon

Erhvervsret / Corporate  Mergers & Acqusitions  Skrevet den 20.02.2018

Der er opstået sød musik mellem danske Merus Audio og tyske Infineon Technologies.

Siden etableringen i 2010 har Herlev-baserede Merus Audio udviklet forstærkerløsninger med fokus på ren lyd, æstetik og robusthed. Nu kan de så officielt slutte sig til den tyske og verdensledende mikroelektronikkoncern, Infineon Technologies, der har opkøbt virksomheden.

Hos Merus Audio er man begejstrede for salget, hvor nogle af stifterne fortsætter som ansatte hos Infineon. Som en del af en global virksomhed med over 37.000 ansatte kan de se frem til nye muligheder for vækst og større rammer for teknologisk udvikling.

For Infineon, som i 2017 havde en indtjening på € 7.063 mio., er der også tale om et strategisk tilkøb. I en pressemeddelelse udtaler divisionschef for Power Management & Multimarket hos Infineon, Andreas Urschitz: "Købet styrker vores evne til at tilbyde vores kunder fuldt integrerede systemløsninger til intelligente højtalere. Merus Audios innovative forstærkerteknologi komplementerer i høj grad Infineons eksisterende sensor- og lydbehandlingsekspertise i".

Infineon kan således tilføje Herlev på kortet over lokationer, der allerede tæller 36 R&D- samt 18 produktionssteder.

I salgsprocessen har DELACOUR repræsenteret den store sælgergruppe der, ud over stifterne af selskabet, bl.a. består af Vækstfonden. Transaktionen spiller godt sammen med DELACOURs strategiske fokus om at være små og mellemstore virksomheders foretrukne partner. Det er endvidere heller ikke første gang DELACOUR rådgiver i kunder i audiobranchen. Bl.a. har vi tidligere bistået Dynaudio i en salgsproces.


Du kan læse mere om salget af Merus Audio i Vækstfondens nyhedsmeddelelse.