Konkurrenceklausuler i virksomhedsoverdragelser
Virksomhedsoverdragelse 27.09.2012Vi har som udgangspunkt konkurrencefrihed i Danmark, men sommetider kan der være et legitimt og rimeligt behov for at begrænse den frie konkurrence. I en virksomhedsoverdragelse kan et sådant behov opstå.
Seksuelle toner på jobbet – chikane eller sjov?
Ansættelsesret og arbejdsret 27.09.2012På mange arbejdspladser findes en fri og løssluppen omgangstone. Men hvor går grænsen mellem kollegiale komplimenter, jokes og acceptable fysiske berøringer i forhold til sexchikane?
Agentaftaler
Virksomhedens kontrakter 27.09.2012Producenten kan arrangere distributionen af sine varer på mange måder, eksempelvis via egen intern salgsorganisation, via forhandlere eller via agenter. Denne artikel beskriver de væsentlige regler for agentaftaler, og giver bud på forhold, som bør reguleres i agentaftalen.
Udstationerede rammes af ændring i skatteregler – og hvad med virksomhederne?
Ansættelsesret og arbejdsret 26.09.2012Mange arbejdsgivere vil få væsentligt forøgede omkostninger med de ændringer, som er på vej, på grund af de valgte formuleringer i deres udstationeringskontrakter.
Fængselsstraf og højere bøder for overtrædelse af konkurrencelov-givningen
Konkurrenceret 26.09.2012Det skal være dyrere at overtræde konkurrencereglerne. I et nyt lovforslag foreslås det som noget afgørende nyt at indføre fængselsstraf til virksomhedsledere med en strafferamme på op til 6 år. Det foreslås, at bøder for overtrædelse af konkurrencelovgivningen bringes op på niveau med bøderne fra andre EU-lande og Europa-Kommissionen.
Bortvisning – hvad skal der til?
Ansættelsesret og arbejdsret 20.09.2012Når arbejdsgiveren ikke er tilfreds med medarbejderens indsats af den ene eller anden årsag, opstår spørgsmålet, om medarbejderen kan opsiges og i yderste konsekvens bortvises.
Ændring af reglerne for udlejning - godt nyt til udlejere
Lejeret 18.09.2012Som udlejer kan man risikere, at den aftalte husleje bliver nedsat af Huslejenævnet efter klage fra lejeren. Ændring af reglerne på vej.
Nedsættelse af tinglysningsafgift
Køb og salg af parcelhuse og ejerlejligheder 17.09.2012Ved ejerskifte af fast ejendom, skal der betales en fast afgift på kr. 1.400 samt en variabel afgift på 0,6 %. Hvis der skal betales afgift af den seneste offentlige ejendomsværdi, kan der være penge at spare.
Arbejdet skal tilrettelægges sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt
Ansættelsesret og arbejdsret 13.09.2012Som arbejdsgiver er man forpligtet til at sikre, at arbejdet på virksomheden er indrettet således, at det kan udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt.
Fleksjob og sygedagpengeregres.
Sygedagpengeregres 13.09.2012Er det muligt for kommunerne at få den fulde sygedagpengeudgift refunderet, når en borger i fleksjob bliver ulykkesramt og efterfølgende sygemeldt?
Erhvervsevnetab og sygedagpengeregres
Sygedagpengeregres 13.09.2012Er der adgang til sygedagpengeregres efter det tidspunkt, hvor Arbejdsskadestyrelsen har vurderet skadelidtes erhvervsevnetab til mindre end 15% (0-udtalelse)?
Tidsbegrænsede lejemål
Lejeret 11.09.2012Gyldigheden af en tidsbegrænsning afhænger af, om den er rimelig begrundet i udlejers forhold. Lejer bør kende baggrunden for tidsbegrænsningen.
Skader på lejers effekter
Lejeret 11.09.2012Hvornår kan lejer kræve erstatning for skader, som skyldes mangler ved ejendommen?
Ingen udsigt til lempelse af fri bil beskatning (L195)
10.09.2012Folketingets Skatteudvalg afviste i sidste uge at tiltræde et ændringsforslag stillet af Dansk Folkeparti. Ændringsforslaget har til formål at sikre, at de foreslåede ændringer vedrørende fri bil kun får virkning for fremtidige anskaffelser af fri bil.
Energimærkning
Lejeret 10.09.2012Reglerne om energimærkning er ændret flere gange og den seneste revision af reglerne er trådt i kraft den 1. juli 2012, dog vil enkelte bestemmelser først træde i kraft den 1. januar 2013.