DELACOUR podcast – ny viden på farten

Den nye markedsføringslov

Hvornår er det lovligt, at sende e-mails ud med markedsføring? Hvad er reglerne for brug af influencers - såsom bloggere? Hvad omfatter spam-forbuddet? Bliv klogere på den nye markedsføringslov med advokatfuldmægtig Reza Ahmadian.

Opsigelse af sygemeldte medarbejdere

Hvordan er det nu med løn under sygdom? Kan arbejdsgiveren få refusion og hvad er reglerne for dokumentation under sygdomsperioden? Advokat Daniel Markussen gør dig klogere på muligheder og faldgruber ved opsigelse af sygemeldte medarbejdere.

 Den gode opgave

Advokat Anders Boserup Lauridsen har som underviser haft mange skriftlige juraopgaver i hænderne. Hør hans tips til, hvordan du strukturer og formulerer en god opgave på jurastudiet.  

Hvad betyder studiejobbet for jurastuderende?

Som jurastuderende dedikerer man mange timer til forelæsninger, opgaver og selvstudier, hvor man lærer om juridiske begreber og teorier. Men hvordan er det pludselig at komme ud i den virkelige verden og bruge teorien i praksis? Mød tidligere advokatfuldmægtig hos DELACOUR Nicolai Rothemejer og stud.jur Trine Møller Zøller, der deler ud af deres egne erfaringer.  


Få styr på juraen fra starten

Iværksættere har fuld fokus på at skabe omsætning i deres nye virksomhed. Men det kan være dyrt ikke at have styr på juraen fra starten. Lyt med, når Rasmus Lund skitserer de ganske få juridiske huskeregler, man som iværksætter bør have styr på, så man ikke risikerer, at en medarbejder er hurtig og tager patent på produktet, eller at man må dreje nøglen om, fordi et parti varer bliver ødelagt i transporten.


Faldgruber ved afskedigelse af medarbejdere

Til trods for et fleksibelt dansk arbejdsmarked, er der løbende et stort antal virksomheder, som går galt i byen, når de skal afskedige medarbejdere - reglerne bliver mere og mere komplicerede. Og det koster, hvis man bryder reglerne, lyder advarslen fra Rasmus Lund. Så hvad gør en virksomhed, som skal afskedige én eller flere medarbejdere?


HR i den digitale tidsalder

Må man google en kandidat inden ansættelsessamtalen? Må man registrere resultatet af en medarbejders personlighedstest? Den rivende digitale udvikling stiller nye krav til HR-funktionen. Lyt til  Rasmus Lunds gode råd til virksomheders håndtering afmedarbejdere i den digitale tidsalder.

 


Leasing af bil

Hvilken leasingmodel skal henholdsvis virksomheden og den private benytte - og hvad skal leasingudbydere være opmærksomme på, når de udarbejder deres koncept? 
Læn dig tilbage og bliv klogere, når Diana Mønniche fortæller om reglerne på området og giver dig konkrete råd.

 

Persondata

Persondataloven er relevant for alle virksomheder, der behandler data om identificerbare personer. Det gælder IT, marketing, HR, kundehåndtering og meget mere. En ny EU-forordning er på vej, og den medfører væsentlige ændringer og markante bøder, hvis loven ikke overholdes. Rasmus Lund forklarer her hvad man må og ikke må på persondataområdet, og hvad der er på vej.

Konkurs og rekonstruktion af virksomheder

Vi har i Danmark, i de seneste år, oplevet nogle store konkurser, og desværre er der årligt flere tusinde danske virksomheder, der må lukke og slukke. Men ofte er der muligheder for at redde virksomheden, hvis man som ledelse reagerer på de første advarselssignaler. Lyt til rådene fra advokat og partner i DELACOUR, Flemming Bastholm, der er ekspert i insolvensret og rekonstruktion.

 

Generationsskifte i familiedrevne virksomheder

Indenfor de næste 10 år står cirka 23.000 virksomheder overfor et generationsskifte.
Et stort og et vigtigt skridt – men også et skridt, der indeholder en masse dilemmaer både økonomisk og følelsesmæssigt. 

 

Handelsaftaler  - Gode råd ved salg og køb af varer

Når man som virksomhed handler med andre virksomheder, er det vigtigt at sikre sig med klare handelsaftaler, især hvis man handler med udlandet. Lyt til, hvorfor handelsaftaler er så vigtige, hvordan skruer man nogle fornuftige handelsaftaler sammen og hvad gælder, hvis man ikke har indgået en specifik handelsaftale med sin udenlandske køber eller sælger?

 

International handel/Overvejelser ved etablering i udlandet 

Når man som dansk virksomhed overvejer at etablere sig i udlandet, kræver det nøje planlægning. Det kræver også, at man forstår de kulturelle, kommercielle og juridiske forhold, der gælder i det land, man er på vej ind i. Advokat Thomas Salicath, partner i DELACOUR, har hjulpet mange danske virksomheder igennem udfordringer. Lær af hans viden og hør hans gode råd. En knytnæve i bordet er et af dem.

 

Hvilken selskabsform skal jeg vælge?
Personer, der ønsker at etablere deres egen virksomhed, er ofte i tvivl om, hvilken juridisk konstruktion eller hvilken selskabsform, der er mest optimal. Det sker også at igangværende virksomhedsledere efter nogle år, kommer i tvivl om, hvorvidt de har valgt den rette selskabsform. 

I dette podcast kommer advokat og partner ved DELACOUR, Carl Erik Skovgaard, med gode råd om, hvilken selskabsform du skal vælge

 

Få det optimale ud af din bestyrelse
Direktører i mindre og mellemstore virksomheder er ikke altid tilfredse med den måde deres bestyrelser fungerer på, viser undersøgelser. De oplever, at bestyrelsen fungerer mere som en kontrollerende funktion end en inspiration til virksomhedsudvikling.

Advokat og partner ved DELACOUR, Carl Erik Skovgaard fortæller, hvad kan man gøre for at få et godt samarbejde med bestyrelsen.


Advisory Board - en vej til sparring og inspiration

Er du lige startet op og mangler sparring til at komme videre eller mangler du mere inspiration til at lede din virksomhed end det, din bestyrelse kan bidrage med? Så kan et Advisory Board være det, der skal til.

Lyt til advokat og partner ved DELACOUR, Carl Erik Skovgaard fortælle om mulighederne og brugen af Advisory Boards.

 

Du kan nemt og bekvemt lytte til DELACOURs podcast "Lyt til erhvervsadvokaten" fra din smartphone.

Har du iPhone - så kom hurtigt i gang her

I iTunes kan du gratis abonnere på vores podcasts, så hver episode af podcast fra DELACOUR automatisk lander på din telefon.

På den måde er det nemt at lytte til erhvervsadvokaterne, når du er på farten.

Har du en Android mobil - sådan kommer du i gang

Har du en Android telefon kan du også gratis abonnere på "Lyt til erhvervsadvokaten", når du har downloadet en podcast-app. Husk at du skal have en podcastapp for at lytte, fx Beyond Pod.