Advokatfuldmægtig

Patrick Møller Toftegaard

        

Patrick Møller Toftegaard
Advokatfuldmægtig
C&C/M&A

Siden jeg begyndte på jurastudiet, har jeg gerne villet arbejde med M&A. Da DELACOUR søgte en erfaren fuldmægtig til deres M&A-afdeling, tog jeg derfor springet fra min daværende fuldmægtigstilling i et andet stort advokatkontor.
Det var mentalt et stort spring at forlade en tryg og god stilling i håbet om, at det kunne blive endnu bedre – og det blev det heldigvis.

Jeg har vist altid været lidt en nørd. At det lige endte med at blive juraen, som jeg skulle nørde med, har ikke ligget fast i mange år. Økonomi og erhvervslivet har dog altid interesseret mig, og så viste det sig senere, at jeg havde flair for det juridiske.

Fleksibiliteten skaber frihed
Når jeg får mulighed for at lave noget, som interesserer mig, bruger jeg helst hovedparten af min tid på det. Den traditionelle sondring mellem arbejde og fritid er i mine øjne lidt meningsløs. Hvis jeg synes, at noget er spændende, og jeg derfor ønsker at bruge min tid på det, skruer jeg ikke ned for indsatsen, bare fordi der er tale om arbejde. At jeg så også får løn for at bruge tid på noget, som jeg finder interessant, er så et stort plus.

Jeg er nu så heldig at arbejde med noget, der interesserer mig meget, og jeg har derfor også et ønske om at arbejde meget. Det betyder, at hverdagen kun fungerer, hvis min arbejdsplads er fleksibel, så jeg kan bruge og prioritere min tid effektivt. Hos DELACOUR får jeg al den frihed til at tilrettelægge min tid, som jeg kan ønske.

Der er ingen krav om, at arbejdet skal foregå på kontoret eller indenfor visse tidsrammer. Hvis jeg leverer en god indsats og løser mine opgaver, er der ingen, der interesserer sig for, hvornår på dagen jeg arbejdede, eller hvor jeg fysisk befandt mig. Det er guld værd i forhold til familielivet.

Det kræver selvfølgelig, at jeg selv tager ansvar for at få tingene til at gå op, når mine arbejdstider ikke bliver dikteret ovenfra. Det er ikke bare nødvendigt for mig for at få alting til at gå op, men det er også motiverende, når ansvaret ligger hos mig selv.

På bølgelængde med erhvervslivet
Jeg synes, at det er spændende at arbejde med M&A og Corporate og være tæt på erhvervslivet og beslutningerne. Det juridiske håndværk skal være på plads for at kunne skabe gode løsninger og eksekvere dem. Det kræver, at der investeres tid for at blive en god håndværker.

Det er dog ikke krydsfeltet mellem Karnov og Word og en isoleret kontorplads, der driver interessen for mig. Det er derimod den direkte kontakt med kunderne, hvor kundens forretning og behov er i fokus. Det er her, der er mulighed for at byde ind med løsningerne og den værdiskabende rådgivning, og det er det, der trods alt er det sjoveste.