Advokat Jacob Nim Jørgensen

Jacob Nim Jørgensen       

Jakob Nim Jørgensen
Advokat
Team Fast Ejendom & Entreprise


Jeg er tilknyttet DELACOURs afdeling for Proces, Entreprise & Fast Ejendom, hvor jeg allerede som studerende var ansat som stud.jur. På den måde havde jeg allerede forinden min tiltrædelse fået et dybt og indgående kendskab til både firmaets virksomhedskultur og i særdeleshed det team og de retsområder, som jeg beskæftiger mig med. 

Ro til specialet på eget kontor
Da jeg skrev mit speciale fik jeg tilknyttet eget kontor i DELACOURs lokaler, daglig frokost og ikke mindst adgang til vores bibliotek, hvorved jeg undgik at skulle bekymre mig om afleveringsfrister på biblioteket mv. – det bidrog til at skabe ro, så jeg kunne koncentrere mig om det vigtige, skriveriet, og jeg bilder mig ind at det har kunnet aflæses på resultatet. Jeg skrev speciale i faget entrepriseret, der, sammen med retssagsforberedelse og rådgivning med tilknytning til fast ejendom, også er det retsområde, som fylder mest i min dagligdag. 

Kommerciel forståelse
Hos DELACOUR har jeg lært vigtigheden af at kunne tænke kommercielt og være i stand til at kommunikere hvilke forretningsmæssige aspekter en præsenteret juridisk problemstilling også er omgærdet af. Det er en vigtig opgave som rådgiver, at vi er med til at skabe merværdi for klienten: i stedet for at være en ren udgiftspost, skal vi formå at være en omkostning, der enten fører til en besparelse eller måske ligefrem bidrager til en egentlig, ren fortjeneste. 

Ansvar som fortjent
Jeg har oplevet at blive betroet med et stort ansvar allerede fra dag ét, hvor jeg selv er med til at fastlægge strategien fra sagens indledende fase og frem til dens afregning. På den måde har jeg fra starten af overblikket, og derfor er det mig, der ved hvor sagen er på vej hen. Det gør at mine klienter, fornemmer jeg, føler sig trygge i den rådgivning de modtager. 

Selvstændighed og grundighed er to dyder, som man uundgåeligt må beherske, for at kunne bestride en stilling som advokatfuldmægtig. En selvstændig sagsbehandling har medført at jeg har en del klientkontakt, der blandt andet betyder at jeg hver dag snakker en del i telefon, og forhandlinger med modparter, som er med til at udvikle mig meget. Jeg står dog aldrig alene, og der er kyndig vejledning fra en sagsansvarlig partner eller advokat, hvis der er noget jeg er i tvivl om, således at jeg altid kan få en second-opinion på de valg, som jeg påtænker at træffe. 

Den vigtige balance
Det er nødvendigt at nævne, at der bliver investeret en del tid til sagernes forberedelse – uanset deres karakter. Jeg har for længst affundet mig med, at man næppe kan nå at købe mere frihed for penge end man må opgive for at få dem. Min ugentlige arbejdstid varierer noget og for mig lyder en normal arbejdsuge sjældent på 37 timer. Det er naturligvis et spørgsmål om balance, hvor det er vigtigt at være i ligevægt for at kunne holde hovedet koldt og præstere på jobbet – og også formå at holde fri, når man ikke arbejder. Jeg er tilgængelig på skæve tidspunkter – og det ved både dem jeg arbejder sammen med og de klienter, som jeg arbejder for. Det er jeg i kraft af, at jeg holder af at gå på arbejde, hvor jeg føler mig både vellidt og samtidig udfordret. 

Hvis du har konkrete spørgsmål om, hvordan det er at være advokat eller fuldmægtig, hos DELACOUR, er du altid velkommen til at skrive eller ringe til mig.