Persondataret

Persondataretten har gennem det seneste årti været undergivet en rivende udvikling og spiller i dag en stor rolle inden for stort set alle samfundssektorer, herunder inden for forsknings- og lægemiddelindustrien, den finansielle sektor og teleindustrien. 

Når du vælger DELACOUR som din rådgiver inden for persondataret, er du i sikker havn, da vi dels har en dybtgående viden om det komplicerede retsområde, som persondataretten er, og dels har meget stor praktisk erfaring med at omsætte de komplekse regler til praktisk håndterbare løsninger for vores kunder.

Nye regler med GDPR
Vores eksperter rådgiver også om den GDPR, den nye EU-persondataforordning, og om hvordan din virksomhed sikrer sig, at den bliver i stand til at overholde reglerne, der er gældende per 25. maj 2018. Vi rådgiver om hvad der skal til, for at din virksomheden kan være i compliance med de nye regler.

Vi rådgiver om de nye reglers implementering i praksis, også inden for helt særlige regulerede sektorer som den finansielle sektor og lægemiddel- og medicoindustrierne. Ligeledes rådgiver vi virksomheder om behovet for og implementeringen af en Data Protection Officer (DPO). Læs mere om nødvendigheden af en DPO her.

Persondata Compliance tjek
DELACOUR tilbyder din virksomhed et grundigt persondata compliance tjek der både inkluderer juridisk og it-teknisk indsigt. Her afdækker vi din virksomheds persondata-risici ved at gennemgå jeres eksisterende IT-organisation og struktur.

DELACOURs ekspertise inden for persondataretten omfatter bl.a. følgende:

  • Udarbejdelse af compliance-programmer inden for persondataretten
  • Håndtering af persondata i forbindelse med forskning og kliniske lægemiddelforsøg
  • Håndtering af persondata i forbindelse med kreditgivning
  • Håndtering af persondata i forbindelse med markedsføring
  • Udarbejdelse af anmeldelser og ansøgninger om godkendelser til Datatilsynet
  • Udarbejdelse af politikker for håndtering af personoplysninger om medarbejdere, herunder i forbindelse med fratrædelser
  • Bistand med etablering af whistleblower-ordninger
  • Rådgivning vedr. Cloud løsninger
  • Overførsel af persondata i forbindelse med outsourcing
  • Håndtering af persondata i forbindelse med virksomhedsoverdragelser og konkurser
  • Rådgivning om overførsel af data ud af EU, herunder Binding Corporate Rules

Kontakt DELACOURs persondatateam
Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din virksomhed overholder lovgivningen, eller hvis du gerne vil høre mere om persondatareglerne i Danmark og EU, er du meget velkommen til at kontakte vores team af persondataeksperter.   

DELACOURs persondatateam har ydet rådgivning og undervisning om persondata gennem mange år til både danske og udenlandske virksomheder inden for forskellige brancher.

Vores specialister underviser i en række brancheforeninger om persondata, og de afgiver jævnligt ekspertudtalelser i danske medier og i podcasts. 

Desuden har DELACOUR bidraget med kapitlet om Danmark i håndbogen ”The European Lawyer Reference Series Book - Data Protection”.

Bliv klogere på GDPR med podcasts
Vi har udgivet en række podcasts, der klæder dig på til at leve op til GDPR. Du finder dem sammen med vores andre podcasts lige her. Du får bl.a. en generel introduktion til GDPR og hvad den nye forordning betyder for danske virksomheder og virksomhedsejere: