Persondata - Kend reglerne

Praktiske oplysninger

Dato og tid: 17. januar 2018, kl. 09:00 - 16:00
Sted: Danmark, flere byer

Kurset udbydes af Økonomi & Personale fra januar til april.

Underviser
Advokat (H) og partner Jon Lauritzen, DELACOUR

Målgruppe
Ansatte som udpeges til at varetage opgaver på databeskyttelsesområder i virksomhederne, enten som formel "data protection officer (DPO´er) eller uformel chief privacy officer (CPO), og ansatte som i øvrigt arbejder med virksomhedens persondata, uanset om det er inden for HR, kunderegistreringer,  ledelse, lønområdet eller IT. Kurset er relevant for både private virksomheder og offentlige myndigheder.

Kort om kurset
Reglerne for behandling af  personoplysninger træder i kraft i maj 2018. De nye meget omfattende krav fra EU om håndtering af personoplysninger betyder, at alle danske virksomheder allerede nu skal forberede sig på de nye krav. Virksomheder, som ikke har styr på reglerne, risikerer at blive mødt med bødekrav på op til 4 pct. af virksomhedens årlige omsætning.

På dette kursus gennemgås reglerne i forordningen med særlig fokus på de nyskabelser som forordningen medfører for alle virksomheder, herunder offentlig myndighed.
 
Hovedpunkter:
  • Principperne i den ny forordning
  • Den ny persondatalov (databeskyttelsesloven)
  • Persondata i ansættelsesretten - ny regler
  • Nye krav til virksomhedens håndtering af personoplysninger
  • Nye principper om "privacy by design" – persondata tænkes ind i tekniske løsninger
  • Nye principper om "privacy by default" – nye principper for høj databeskyttelse
  • Nye krav til virksomhedens IT struktur
  • Nye krav om hurtig rapportering til datatilsynet og de berørte ved datasikkerhedsbrister
  • Om retten til at blive glemt og få slettet oplysninger
  • Nye krav til dokumentation af sikker beskyttelse af persondata (DPIA)
  • Nye bødekrav på op til 4 pct. af virksomhedens omsætning
  • Nye krav om ansættelse af personer som skal sikre at ny lovgivning bliver overholdt (Data Protection Officer)
  • Hvordan virksomheder bør forankre ansvaret for databeskyttelse i virksomheden (DPO – ansvaret) – ctr. outsourcing af databeskyttelsesansvaret
  • Hvilket ansvar hviler der på DPO´eren
  • Når persondata varetages af ”eksterne” databehandlere og de øgede krav til disse kontrakter 
  • Datatilsynet - deres rolle med den ny forordning

Læs mere, se kursusdatoer og tilmeld dig her >

Tilmeld dig: Persondata - Kend reglerne